В Канаді видали іпотеку на купівлю землі в метавсесвіті

19 лютого 2022 116 0
В Канаді видали іпотеку на купівлю землі в метавсесвіті
TerraZero

Канадська компанія TerraZero виписала першу іпотеку у метаверсі, що дозволяє користуватися віртуальною ділянкою Decentraland — децентралізованій VR-платформі на базі Ethereum. 

На ділянці вартістю $45 тис. можна звести 5-поверхову будівлю та здавати її в оренду або монетизувати її якимось іншим способом, наприклад, облаштувати під ігри. Основну частину виплат за територію здійснюватиме компанія від імені клієнта, ім’я якого залишили потай.

«Ми отримуємо сотні запитів на день, де нас просять допомогти придбати нерухомість. Спочатку нам здавалося, що це якесь божевілля, але потім ми подумали: «А чому б і ні?», — заявив гендиректор TerraZero Ден Рейцик.

Клієнти TerraZero зможуть переглядати оголошення про продаж ділянок у метавсесвіті, а при покупці фірма виступатиме посередником. До погашення кредиту віртуальна нерухомість, представлена ​​у вигляді NFT, залишатиметься у володінні TerraZero.

Нагадаємо, в Україні від старту ринку землі було здійснено 35 316 операцій купівлі-продажу земельних ділянок для товарного с/г виробництва (паї) загальною площею 126 909 га.

© Юлія Немцева, Kurkul.com, 2022 р.

Виконано за допомогою Disqus