Китайські переробники сої зупиняють заводи через брак сировини

22 лютого 2022 1927 0
Китайські переробники сої зупиняють заводи через брак сировини
Kurkul.com

Окремі заводи із переробки сої Китаю планують призупинити або вже зупинили роботу на фоні просідання рентабельності на внутрішньому ринку. Про це пише Latifundist.com, з посиланням на Agricensus.

Як зазначається, купівельний інтерес трейдерів знизився, що спричинило дефіцит сировини на олійних заводах.

Згідно з даними, переробні заводи Bunge (м. Тяньцзінь) призупинили роботу на 49 днів з 14 лютого по 3 квітня, заводи компанії в м. Нанкін повідомили про закриття майже на місяць — з кінця лютого по березень. Заводи Louis Dreyfus Company (LDC) у Тяньцзіні та Cargill у провінції Хебей припиняють свою роботу з наступного тижня.

Читайте також: Експерти прогнозують зростання площ під соєю до 1,7 млн га

Як свідчать дані звіту китайської консалтингової компанії Mysteel, багато переробних заводів у південній провінції Китаю Гуансі планують зупинити роботу в березні.

«Лише два олійних заводи в цій провінції мають запаси сої, тоді як інші заводи — не забезпечені сировиною», — йдеться у повідомленні.

Зазначається, що рентабельність на внутрішньому ринку Китаю різко знизилася до негативної після того, як Китай повернувся зі своїх традиційних новорічних свят на початку цього місяця. Своєю чергою витрати на імпорт сої, сплачені китайськими переробними потужностями зросли через погодні умови в Південній Америці. Це сприяло стрімкому зростанню ф'ючерсів на сою на базисі CBOT та спотових премій на ринку Бразилії.

Читати за темою: В США вдруге в історії планують засіяти більше сої, ніж кукурудзи

© Юлія Немцева, Kurkul.com, 2022 р.

Виконано за допомогою Disqus