В Україні кількість випадків земельного рейдерства зменшилась

23 лютого 2022 35 0
Земельна ділянка
Земельна ділянка

За результатами піврічної роботи ринку землі, в Україні помічена тенденція до зниження кількості земельного рейдерства. Про це розповіла голова ТСК з питань захисту прав інвесторів, секретар Національної інвестиційної ради при Президентові України Галина Янченко в інтерв’ю для AgroPolit.com.

«У суспільстві був підвищений градус напруги щодо очікувань по земельному рейдерству, але він не справдився — це ми бачимо за пів року роботи ринку землі. З іншого боку, є специфіка роботи ТСК: часто до нас звертаються, якщо вже справа зовсім безнадійна, що пройшла вже всі інстанції, і люди ніде не можуть знайти справедливість», — розповіла голова ТСК. 

Вона поділилась, що за 1,5 року діяльності є 10 вирішених справ — великих інвестиційних спорів на загальну суму 14 млрд грн. По ТСК в 2021 р. розглянуто 4 кейси із земельного рейдерства, з яких 2 стосувалися фермерських господарств та 2 — інвестиційних проєктів девелоперів. 

«На жаль, ми ще живемо в неідеальній країні, де хтось може посягнути на чужу власність. Тому моя порада інвесторам, які придбають коштовну земельну ділянку, необхідно юридично захищати такі ділянки ще на етапі купівлі. Не можна закладати юридичну невизначеність, бо рано чи пізно вона може стати підставою для неприємностей», — висловила думку Галина Янченко 

Читайте також: Легальний ринок землі — це платні договірні відносини — думка

© Юлія Маковей, Kurkul.com, 2022 р.

Виконано за допомогою Disqus