Світові покупці шукають альтернативу українській пшениці та кукурудзі — брокери

23 лютого 2022 2677 0
Світові покупці шукають альтернативу українській пшениці та кукурудзі — брокери
Kurkul.com

Через ситуацію в Україні світові покупці починають шукати альтернативних постачальників пшениці та кукурудзи. Про це розповів співзасновник, генеральний директор «‎Спайк Брокерс» Олександр Соловей у матеріалі «Визнання «незалежності» ОРДЛО: трейдери шукають нових постачальників пшениці та кукурудзи, а ціни поповзли вгору», пише Kurkul.com.

Проте, за його словами, альтернатив зараз не багато. Що стосується закупівель кукурудзи — то це лише США.

«Купувати пшеницю в Росії трейдери також не хочуть, тому будуть дивитись у бік Європи та США. Очікується стрімке зростання котирувань пшениці та кукурудзи, що закуповуються у США та Європі, тому що вони є ринками для заміщення поставок зерна з України та Росії», — зазначив Олександр Соловей.

За його даними, у зв’язку зі складною військовою ситуацією між Україною та Росією, покупці не хочуть брати на себе ризики поставки.

Нагадаємо, Президент Росії Володимир Путін визнав незалежність так званих республік ДНР і ЛНР. Про це він заявив після позачергового засідання Ради безпеки країни.

Партнер і директор консалтингово-аналітичної компанії Barva Invest Юрій Гаврилюк розповів, що останніми днями пропозиція пшениці в українських портах була досить високою і ціни прийнятні. Але покупці переживають чи йти в українську акваторію. Через це трейдерам простіше купити пшеницю в інших країнах, хоч і трохи дорожче.

«Що стосується кукурудзи, то на даний період року альтернативних країн-постачальників особливо немає, крім США і Україна. З квітня можна вже буде розраховувати на якийсь об’єм аргентинської кукурудзи. Але логістика дуже дорога. Тому ціни на кукурудзу на Чиказькій біржі стрибнули. В нас теж ціни однозначно підуть вгору. Орієнтир по кукурудзі, думаю, буде $280/т», — додав експерт.

Читайте також: Фермери не панікують, а готуються до посівної — Поворознюк

© Юлія Немцева, Kurkul.com, 2022 р.

Виконано за допомогою Disqus