Фермер поділився стратегією підготовки посівного матеріалу

24 лютого 2022 44 0
Насіння кукурудзи
Насіння кукурудзи

Гарні показники врожайності значною мірою залежать від посівного матеріалу. Останні роки у цьому питанні головним помічником виступає аеродинамічний сепаратор САД-10. Посівний матеріал пшениці, ячменю і сої повністю готується на цій машині і забезпечує високу врожайність. Про це розповів керівника ФГ«Кулажинці-Агро» Максим Дяченко в матеріалі «Готуємо насіння на два сезони вперед, щоб уникнути форс-мажорів» на Kurkul.com.

«Щодо кукурудзи та соняшника, то раніше ми власноруч додатково протруювали їх насіння. У разі самостійної інсектицидної обробки тисячі посівних одиниць досягається шалена економія. І ми це робили аж допоки я не почав шукати причини поганих і недружніх сходів на своїх полях», — поділився досвідом фермер. 

Проте на сьогодні посівний матеріал — соняшник та кукурудзу ФГ замовляє обов’язково у максимальних обробках і протруюванні одразу від виробників. До того ж проводять лабораторні 

«Приміром, завжди перевіряємо в лабораторії свій посівний матеріал на схожість, енергію проростання та інші важливі показники. Якщо та сама соя має по основних показниках менш як 90%, ми такий матеріал не висіваємо», — розповів Максим Дяченко.

Читайте також: Väderstad Tempo з системою E-Control зекономить фермерам посівний матеріал — виробник

© Юлія Маковей, Kurkul.com, 2022 р.

Виконано за допомогою Disqus