Лещенко розповів, де в Україні стартує посівна 2022

8 березня 2022 292 0
Міністр агрополітики і продовольства Роман Лещенко
Kurkul.comМіністр агрополітики і продовольства Роман Лещенко

В Україні, попри бойові дії, посівна 2022 стартує там, де це можливо. Хоча позиція з точки зору військової складової постійно змінюється, але аграрії мають працювати. Про це заявив міністр аграрної політики Роман Лещенко повідомляє Укрінформ.

«У нас немає іншого варіанту, окрім як іти та сіяти. Ми загалом відпрацьовуємо такий механізм: де ми можемо сіяти, де дозволяє ситуація, виходимо та працюємо. Ми сіяли пшеницю, ячмінь, у нас є озимина, ми не відступаємо, адже це питання продовольства. Хочу вам сказати, що настрій в аграріїв такий, що ми досягнемо територіальної цілісності», — наголосив міністр.

Він  додав, що від того, що буде на полях, залежить продовольство всієї держави. Тому напередодні міністерство створило нову платформу для допомоги аграріям у проведенні посівної 2022 в умовах війни. Після отримання інформації, міністерство допомагатиме в трьох основних напрямах: паливо, логістика та МТР.  Зокрема, для того, щоб отримати допомогу у розв'язанні наявних проблем аграріям необхідно внести свої дані за посиланням.

Читайте також: Попри війну агрокомпанії готуються до весняно-польових робіт

Нагадаємо, українські аграрні журналісти та дизайнери Latifundist Media розробили серію NFT токенів «NFT Патрони Підтримки України». Колекція складається з патронів розфарбованих у кольори прапора України та кольори прапорів країн, які підтримують Україну у військовій боротьбі з Росією.

© Юлія Маковей, Kurkul.com, 2022 р.

Виконано за допомогою Disqus