Експерт назвав головну проблему аграріїв у сезоні 2022

11 березня 2022 3488 0
Зерновоз
Kurkul.comЗерновоз

Через воєнні дії однією з найбільших проблем аграріїв є і буде логістика. Таку думку висловив  партнер і директор консалтингово-аналітичної компанії Barva Invest Юрій Гаврилюк на Trend&Hedge Club, інформує Latifundust.com.

«Я вважаю, що у нас є один момент, який буде нам суттєво заважати ще довгий період часу — це логістика. Тому, що санкції, які вже накладені, і ті, які ще будуть застосовані до окупанта, вони вражають не тільки Росію. Світ теж платить за них. Є вплив і на фрахт, і на всі ланцюжки поставки», — зазначив він.

З його слів, наразі порти в Україні не працюють і можна відвантажувати зерно лише в сторону західного кордону. Та фізично туди можна відвантажити лише 600 тис. т в місяць, тоді як Україні потрібно відвантажувати у 8 разів більше щомісяця.

«Ця двотижнева затримка, яку ми вже маємо, це вже величезне відставання від нашого експортного темпу. І незрозуміло скільки ще буде продовжуватися така ситуація. Сподіваємося на швидке вирішення», — наголосив аналітик.

Він вважає, що залишається також проблема з автомобільним транспортом. Бо і в межах країни аграрії не можуть вільно реалізовувати своє зерно, а покупці-переробники не можуть його отримати. Ринок є, але технічно транспорт знайти дуже важко, комунікації дуже мало.

Нагадаємо, що для розв'язання деяких проблем, Мінагро створило нову платформу для допомоги аграріям у проведенні посівної 2022 в умовах війни

Читайте також: В Україні поступово відновлюється попит на соняшник

© Юлія Маковей, Kurkul.com, 2022 р.

Виконано за допомогою Disqus