В українських аграріїв найбільша проблема з нестачею пального — Лещенко

14 березня 2022 204 0
Дизель
DepositphotosДизель

До посівної аграрії забезпечені ЗЗР на 55%, насінням — на 78%.Найбільш критичним є нестача палива для с/г техніки, але ситуація вирішується. Про це розповів міністр аграрної політики та продовольства Роман Лещенко, повідомляє Інтерфакс-Україна.

«Загальна потреба у добривах під посівну покрита на 84%, у засобах захисту рослин — на 55%. Цей показник незадовільний, але й не критичний, адже нестачу можна компенсувати за рахунок імпорту з країн ЄС, які готові надати нам всю необхідну підтримку. Тим більше, що агрономічні терміни внесення ЗЗР припадають переважно на травень. Найбільш критична проблема — з паливом, вона вирішується на рівні перших осіб держави», — розповів міністр.

За його даними, Мінагрополітики перебуває у постійному контакті з великими дистриб'юторами та виробниками насіння та ЗЗР, які роблять все можливе для забезпечення продовольством та недопущення продовольчої кризи.

Нагадаємо, що для розв'язання деяких проблем, Мінагро створило нову платформу для допомоги аграріям у проведенні посівної 2022 в умовах війни

Читайте також: Держпідтрика 2022: на що можна розраховувати аграріям

© Юлія Маковей, Kurkul.com, 2022 р.

Виконано за допомогою Disqus