Українські фермери масово віддають продукцію на потреби армії

15 березня 2022 180 0
Хліб
DepositphotosХліб

В умовах воєнного часу українські фермери намагаються забезпечити українську армію, територіальну оборону та волонтерів їжею, тому масово жертвують власну продукцію. Повідомляє Kurkul.com.

Власник торгової марки Taurus House Олег Матюнькін роздав 30 ящиків тушонки у бомбосховища, інші укриття та на блокпости.

«У житті трапляється різне, тож я вирішив трохи допомогти цивільному населенню. Війна — річ страшна. У випадку завалів повинна бути їжа, ніхто не знає, скільки доведеться там сидіти», — наголосив виробник.

На Рівненщині фермери безплатно передали 28 голів великої рогатої худоби для виробництва тушкованки для військових та в регіони, постраждалі внаслідок воєнних дій. 

В Ніжин на Чернігівщині, де постійно відбувають військові дії, доставили 1600 л безкоштовного молока від фермера з Красносільського до пунктів видач. Таку ж ініціативу підтримали фермери Херсонщини. Більшість території області зараз окупована російськими військовими. Тому місцеві фермерські господарства допомагають жителям продуктами та молоком.

В Полтаві фермерські господарства привозять продукти харчування, з яких в домашніх кухнях  роблять вареники, пельмені, голубці, сирники для місцевих лікарень.

Також по всій Україні фіксуються пожертви фермерів для волонтерських центрів чи на виготовлення сухпайків для української армії.

Нагадаємо, в Україні створено новий сайт для виробників агропродукції, де кожен фермер може повідомити, яку продукцію і в який регіон готовий постачати.

© Юлія Маковей, Kurkul.com, 2022 р.

Виконано за допомогою Disqus