Фермери 11 областей зможуть отримати допомогу від ООН

22 березня 2022 789 0
Фермери 11 областей зможуть отримати допомогу від ООН
Kurkul.com

Продовольча та сільськогосподарська організація ФАО (ООН) розпочинає гуманітарну програму підтримки швидкого реагування на потреби домогосподарств і невеликих сільськогосподарських виробників, які займаються плодоовочівництвом та тваринництвом. Повідомляє пресслужба ФАО.

Області, які будуть підтримані першочергово: Донецька, Луганська, Київська, Харківська, Херсонська, Миколаївська, Одеська, Запорізька, Дніпропетровська, Сумська та Житомирська.

Як ми повідомляли раніше, Продовольча та сільськогосподарська організація ООН (ФАО) планувала надати допомогу 23 тис. агровиробників з Донецької, Луганської, Дніпропетровської та Запорізької обл. Проте через активні бойові дії зі строни росії очікується, що постраждають 18 млн людей, у тому числі до 6,7 млн будуть внутрішньо переміщеними особами. Фахівці прогнозують кризу у сільському господарстві усіх регіонів України. Тому перелік областей, яким надаватиметься допомога розширили.

«ФАО надзвичайно стурбована наслідками війни для життя та засобів для існування в Україні. Війна вже спричинила значні людські жертви та пошкодження інфраструктури, і ситуація залишається надзвичайно нестабільною, що, ймовірно, матиме значний вплив на продовольчу безпеку. ФАО залишається в Україні і виконуватиме свої функції, для чого організація посилює свою команду», — йдеться в повідомленні.

В залежності від потреб і стану господарств, ФАО надасть фермерам засоби виробництва (насіння, добрива, ЗЗР) безкоштовно. 

Читайте також: Експерт розвінчав міфи щодо забезпеченості України сільгосппродукцією

© Юлія Немцева, Kurkul.com, 2022 р.

Виконано за допомогою Disqus