Окупанти будують блокпости із мішків з аміачною селітрою — фермер

14 квітня 2022 109 0
Окупанти будують блокпости із мішків з аміачною селітрою — фермер
Kurkul.com

Окупанти викрадають із ферм мішки з добривами…. і будують із них блокпости. Про це розповів фермер, землі якого знаходяться на окупованій території, у матеріалі «Коли у господарство заходять окупанти: досвід фермера з Харківщини» на Kurkul.com.

«Дуже дивно, але з наших мішків з аміачною селітрою окупанти будують свої блокпости… Ну і нехай, після Рудого лісу ми зрозуміли, що вони погано вчили хімію. А 260 т КАСу, який був придбаний нами восени за 24 тис. грн/т, вони просто злили в землю, порізавши ємності для зберігання. Ще на власних складах на території підприємства зберігалася певна кількість комплексного добрива європейського виробництва, проте що з ним зараз, не маю жодного уявлення», — розповів аграрій. 

Тож, він радить фермерам завчасно сховати добрива, насіння, зерно десь у приватних сараях навколишніх домогосподарств.

Читати за темою: Окупанти викрадають у фермерів добрива та трактори

«Звісно, що росіяни можуть легко винести все звідусіль, але так — трохи більше шансів врятувати фермерське майно», — пояснив він.

Також фермер розповів, що рашисти, як тільки окопуються на певній території, то відразу починають нишпорити у пошуках ПММ та запчастин. Найчастіше їхньою метою стають саме агропідприємства.

«Тому, при появі окупантів на горизонті, а краще — заздалегідь, варто вигнати всю с/г техніку з машдворів і токів та припаркувати у приватних дворах мешканців навколишніх сіл. За їхньою згодою, звичайно. З досвіду нашого фермерського господарства, якщо окупанти знаходять техніку в ангарах і гаражах підприємства, вони автоматично вважають її нічийною, або «комунальною власністю» (гаряче вітання творцям радянської ідеології колективізації). І одразу починають розкрадати, уганяти або розбирати на запчастини», — поділився фермер.

Читайте також: Кадирівці продовжують вивозити сільгосптехніку із Мелітополя

© Юлія Немцева, Kurkul.com, 2022 р.

Виконано за допомогою Disqus