СВК Ягідки законтрактувало 40% лохини на експорт

20 квітня 2022 79 0
СВК Ягідки законтрактувало 40% лохини на експорт
Depositphotos

Питання зі збутом ягід через війну стоїть гостро. Проблема навіть не в ціні, а в реалізації: більшість цільової аудиторії (жінки, діти), яка споживає ягоди, Україну покинула. Тому питання продажів всередині країни стоїть під загрозою. Про це розповів Олег Науменко, співвласник та управляючий партнер СВК «Ягідки», під час Аграрного марафону «Ситуація в Україні на ягідному ринку під час війни» на телеграм-каналі Я-Куркуль.

«Саме тому наша компанія  40% продукції вже законтрактувала на експорт до Нідерландів. Контракт ще не підписаний. Наразі все в процесі», — пояснив фермер.

За його словами, в Україні збут ягід цього року буде дуже слабким. Тому СВК «Ягідки» може допомогти ягідникам у питанні експорту лохини

«Щодо експорту, то високих цін на ягоди цього року не буде. З великою ймовірністю вони будуть на рівні минулого року, або нижчими. Прискіпливість до ягід з України буде дуже висока, оскільки Європа наразі розуміє, що через війну у нас проблеми з добривами. І вони у відкриту говорять, що або ми будемо їх вносити мало, або взагалі використовувати заборонені в ЄС добрива. Тому прискіпливість буде високою, і до цього потрібно бути готовими», — зазначив Олег Науменко.

Читати за темою: Ірина Кухтіна: Логістика — це головна перепона стабільного заробітку ягідників в сезоні 2022

Також він додав, що наразі гостро стоїть питання зі збуту яблук.

«Ми цим наразі займаємось. Підприємство починає працювати. Ризики продажів великих партій в Україні присутні», — розповів виробник.

© Юлія Немцева, Kurkul.com, 2022 р.

Виконано за допомогою Disqus