На Хмельниччині фермер замість кукурудзи висіяв гречку

21 квітня 2022 120 0
На Хмельниччині фермер замість кукурудзи висіяв гречку

Наразі чимало виробників звертають свої погляди на гречку. Адже, крім пізніших термінів сівби, ця культура також має перспективу реалізації на внутрішньому ринку, поки через блокування морських шляхів загальмувався експорт тих же кукурудзи та пшениці. Про це йдеться у матеріалі «Посівна 2022: основні проблеми та перспективи проведення», пише Kurkul.com.

Як зазначив Руслан Бовтачук, провідний агроном ТОВ «Лотівка Еліт» з Хмельниччини (входить до групи компаній «Епіцентр Агро»), господарство додало до сівозміни 500 га гречки, замінивши нею заплановану кукурудзу.

«Таким чином долучились до забезпечення продуктами продовольчої програми України. Гречка зараз стала стратегічною культурою для харчової промисловості», — зауважив агроном.

Загалом же, за його словами, підприємство цілком забезпечене всім необхідним для посівної.

«Вологу закрили повністю скрізь, добрива частково повносили, частково вносимо зараз, пшениці підживили вже по кущенню. Незабаром будемо робити гербіцидні й фунгіцидні обробки, вносити регулятори росту. Ріпак повністю теж підживили, зараз моніторимо шкідників і в разі потреби, будемо проводити інсектицидні та фунгіцидні обробки. Починаємо сіяти кукурудзу та соняшник», — зазначив Руслан Бовтачук.

Читайте також:

© Юлія Немцева, Kurkul.com, 2022 р.

Виконано за допомогою Disqus