Після рекордного зростання ціни на зернові почали знижуватись

20 квітня 2022 247 0
Після рекордного зростання ціни на зернові почали знижуватись

Котирування пшениці показали зниження після активного росту напередодні через низькі оцінки стану посівів в США. Про це написали аналітики Barva Invest у Telegram-каналі.

Травневий ф’ючерс на американську пшеницю знизився на $0,21/бу. Ціна на європейську  пшеницю знизилась на €1,5/т, а на чорноморську $2,25/т. Ринок активно слідкує за погодними прогнозами та дуже чутливо реагуватиме на покращення ситуації з опадами.

«На внутрішньому ринку ситуація залишається без суттєвих змін. Певний прогрес спостерігається в налагодженні експортних шляхів на Дунайському напрямку, проте логістика залишається напруженою», — зазначили аналітики.

Читайте також: В Україні планують налагодити логістику зерна баржами через порти Дунаю

Після досягнення рекордних значень за останні 10 років котирування кукурудзи показали незначне просідання. Травневий ф’ючерс на американську кукурудзу знизився на $0,09/бу, а на чорноморську знизився на $1,5/т. Основними драйверами ринку продовжують бути повільний старт посівної кампанії в США та заблокована пропозиція з України.

Динаміка імпорту кукурудзи в ЄС з початку сезону досягла 12,77 млн т, у порівнянні з показниками минулого сезону нарівні 12,61 млн т.

На українському ринку ситуація залишається напруженою через перевантажені прикордонні переходи.

© Юлія Немцева, Kurkul.com, 2022 р.

Виконано за допомогою Disqus