На Черкащині фермер замість цукрових буряків сіятиме зернові

22 квітня 2022 75 0
На Черкащині фермер замість цукрових буряків сіятиме зернові
Kurkul.com

У господарстві «Кишенці» з Черкащини через війну змінили сівозміну — сіятимуть менше цукрових буряків та кукурудзи, більше — ячменю та пшениці. Про це розповів директор «Кищенців» Корнеліс Хузінха у матеріалі «Світова продовольча криза вже неминуча», пише Kurkul.com.

«Ми змінили сівозміну. Дещо диверсифікували ризики. На 50% буде менше буряку, бо це дорогий продукт, потрібно багато мінеральних добрив. До того ж його треба переробляти. А чи працюватимуть всі заводи в Україні? Кажуть, що будуть. Але якщо ні, куди будемо його дівати? А якщо якась бомба прилетить на завод? Хоча цукор продається в Україні. Його не треба експортувати. Але кожного дня може щось змінитися. Кукурудзи також буде менше — на 20%. Бо невідомо, чи буде експорт, чи ні. А це експортна культура», — розповів фермер.

Замість них, за його словами, буде ярий ячмінь і пшениця.

«Соняшник будемо сіяти як завжди. Бо його переробляють в Україні», — додав Корнеліс Хузінка.

Читати за темою: Фермери відмовляються від кукурудзи на користь соняшника і сої — Сольський

Також аграрій розповів, що господарство повністю забезпечене добривами та ЗЗР для посівної, також вистачить і пального.

«Насіння, ЗЗР для посівної є. Палива вистачить, а вже на збір врожаю треба буде шукати. Запас грошей ще є. Нам потрібно 700 т азотних добрив. Поки що заводи працюють, але як буде далі, невідомо. Одна бомба — і все. Ми не думали, що це реально, але так воно і є», — підсумував фермер.

© Юлія Немцева, Kurkul.com, 2022 р.

Виконано за допомогою Disqus