Стало відомо, як змінились ціни на зернові після вихідних

26 квітня 2022 2183 0
Стало відомо, як змінились ціни на зернові після вихідних
Kurkul.com

За підсумками вчорашніх торгів липневий ф’ючерс на американську пшеницю знизився на $0,02/бу. Ціна на європейську пшеницю зросла на €0,25 /т, а на чорноморську зросла на $0,25/т. Про це розповіли аналітики Barva Invest.

Як зазначили аналітики, за тиждень стан посівів озимої пшениці в США погіршився на 3% і склав 27% в хорошому та відмінному стані, що є найгіршим показником з 1989 року. В той час як динаміка посіву ярої досягла 13% від прогнозу.

«Динаміка американського експорту залишається низькою. За тиждень було відвантажено лише 287 тис. т. На українському ринку обмежений попит продовжує тиснути на ціни на пшеницю», — йдеться у повідомленні.

Читайте також: Посівна 2023 під загрозою, якщо аграрії не зможуть продати наявне зерно — фермер

Водночас, згідно з даними, холодні погодні умови та повільна динаміка посіву знову надають підтримку котируванням кукурудзи. Липневий ф’ючерс на американську кукурудзу зріс на $0,08/бу, а на чорноморську — на $0,5/т.  

«Динаміка посіву кукурудзи в США досягла 7% від прогнозованих площ, при середніх показниках за останніх 5 років на рівні 15%. Темпи експорту американської кукурудзи за тиждень склали 1,65 млн т. Динаміка збору першого урожаю кукурудзи в Бразилії досягла 65% від прогнозу», — розповіли в Barva Invest.

Ціни на українському ринку залишаються в стабільному діапазоні.

© Юлія Немцева, Kurkul.com, 2022 р.

Виконано за допомогою Disqus