На Черкащині засіяли 40% прогнозованих площ цукрового буряка

26 квітня 2022 53 0

На Черкащині вже посіяно 90% ярої пшениці, ячменю та вівса — 80%, цукрового буряка — 40%. Про це розповів керівник обласної військової адміністрації Ігор Табурець, пише Суспільне.

За його словами, через затяжну та дощову весну аграрії тільки почали садити картоплю та інші овочеві культури. Наразі сіють соняшник.

В одному з агропідприємств Черкащини вже засіяли 200 га соняшника та 150 га горошку. Як розповів агроном господарства Назар Крещенко, у 2022 р. погода не особливо сприяла посівній.

«Весна затяжна, нас дощі спиняли, але опади нам треба, бо ґрунти піщані. Зараз ми повністю вийшли на план: трактори у полі — працюють всю добу, їх не глушать, у нас міняються тільки механізатори, тому що в посиленому режимі зараз працюємо», — зазначив агроном.

Читати за темою: Посівна 2023 під загрозою, якщо аграрії не зможуть продати наявне зерно — фермер

На іншому полі підприємства на ста гектарах одночасно зійшов двотижневий посів гороху. Така оцінка стану сходів дозволяє прогнозувати й майбутній результат, пояснив директор агропідприємства Ігор Кропивник.

За його словами, площі посіву цього року не зменшували. Майже дві тисячі гектарів полів планують засіяти до початку травня.

«На даний час засіяно близько 40% площ, це така культура, як озима пшениця ще з минулого року, і соняшник близько 15%. Інші площі будуть використовуватися частково під соняшник, частково — під кукурудзу зернову», — пояснив фермер.

Читайте також:

© Юлія Немцева, Kurkul.com, 2022 р.

Виконано за допомогою Disqus