Форвардні ціни на фуражний ячмінь впали

27 квітня 2022 129 0
Форвардні ціни на фуражний ячмінь впали
Depositphotos

В Україні на тлі подальшого зниження індикативних експортних цін на пшеницю майбутнього врожаю з минулого тижня зберігається домінування знижувальної цінової динаміки й на форвардному ринку фуражного ячменю. Повідомляє «АПК-Інформ».

Як зазначається, ключові фактори впливу на ціни у вказаних сегментах є співставними. Проте варто зазначити, що, на відміну від пшениці, перехідні залишки ячменю у 2021/22 МР, згідно з прогнозами експертів, будуть обмеженими, що перешкоджає більш суттєвому зниженню цін.

«Індикативні ціни пропозиції на фуражний ячмінь урожаю 2022 р. з поставкою в липні-серпні знизилися ще в середньому на $5/т — до $295-315/т FOB», — йдеться у повідомленні.

Нагадаємо, липневий ф’ючерс на американську пшеницю знизився на $0,02/бу. Ціна на європейську пшеницю зросла на €0,25 /т, а на чорноморську зросла на $0,25/т.

Водночас холодні погодні умови та повільна динаміка посіву знову надають підтримку котируванням кукурудзи. Липневий ф’ючерс на американську кукурудзу зріс на $0,08/бу, а на чорноморську — на $0,5/т.

Читайте також: Посівна 2023 під загрозою, якщо аграрії не зможуть продати наявне зерно — фермер

© Юлія Немцева, Kurkul.com, 2022 р.

Виконано за допомогою Disqus