На Чернігівщині арештували 51 цистерну з білоруським та російським пальним

5 травня 2022 100 0
На Чернігівщині арештували 51 цистерну з білоруським та російським пальним
ДБР

Слідчі Територіального управління ДБР Києва провели арешт 51 залізничного вагона-цистерни власності республіки білорусь, які перетнули кордон з Україною 23 лютого. Про це повідомила пресслужба ДБР.

Як зазначається, цистерни були заповненні 3 тис. т білоруського та російського дизельного пального.

«Після вторгнення вони фактично забезпечували логістику окупаційно-російських військ, що наступали у напрямку Чернігів-Суми. Продукція начебто призначалась нафтокомпаніям, які входять до сфери впливу Медведчука», — повідомили у ДБР.

Після звільнення Чернігівщини від російських загарбників, слідчі ДБР ініціювали клопотання до Печерського районного суду про арешт виявленого майна. Наразі ДБР вживаються заходи з передачі вилученого Агентству з розшуку та менеджменту активів, а надалі — Збройним силам України.

Читайте також: Стало відомо, коли зникне дефіцит пального

Деякі з цистерн після вдалих бойових дій ЗСУ дещо «пошкоджені», але після висновків експертизи та ремонту теж підуть на потреби держави.

За даним фактом відкрито кримінальне провадження за ч. 1 ст. 437 КК України — планування, підготовка або розв'язування агресивної війни чи воєнного конфлікту, а також участь у змові, що спрямована на вчинення таких дій.

Досудове розслідування триває.

© Юлія Немцева, Kurkul.com, 2022 р.

Виконано за допомогою Disqus