Канада допоможе Україні із експортом зерна

9 травня 2022 106 0
Канада допоможе Україні із експортом зерна
Kurkul.com

Канада допоможе Україні розробити варіанти того, як експортувати українське зерно для підтримки глобальної продовольчої безпеки, яка постраждала через вторгнення росії в країну.

Про це заявив прем’єр-міністр Канади Джастін Трюдо, повідомляє Reuters.

Як зазначається, близько 25 млн т зерна застрягли в Україні і не можуть бути експортовані через проблеми з інфраструктурою та заблоковані чорноморські порти.

«Ми знаємо, що люди у всьому світі голодуватимуть через дії росії. В Україні є зерно, яке очікує на відправку. Ми повинні переконатися, що росія не перешкоджає тому, щоб зерно, якого потребує світ, потрапило у світ», — зазначив Джастін Трюдо.

Він додав, що Київ намагається здійснювати експорт через західний кордон та через порти на річці Дунаї. Проте, за словами прем’єр-міністра Канади, постачання через річкові порти Дунаю може бути лише частиною рішення.

«Ми просто хочемо вирішити дуже пряму проблему», підсумував Джастін Трюдо.

Читати за темою: Експорт зерна перевищив 46 млн т

Також сьогодні стало відомо, що Канада, вслід за Великобританією, тимчасово скасовує на 12 місяців усі мита на українські товари. Про це повідомила перший віцепрем'єр-міністр — міністр економіки України Юлія Свириденко.

За її словами, це гарне продовження ініціативи ЄС і Британії, що підтверджує зацікавленість розвинутих держав залучати українську економіку до власних промислових і торгових ланцюгів.

«Напередодні цієї зустрічі прем‘єр-міністра і президента, ми також обговорили з міністром міжнародної торгівлі Мері Енджі увесь комплекс заходів економічної співпраці, які маємо намір втілити», — зазначили Юлія Свириденко.

Читайте також: Україна на час воєнного стану обмежила вивезення гречки, жита й вівса

© Юлія Немцева, Kurkul.com, 2022 р.

Виконано за допомогою Disqus