Ціни на рослинну олію та кукурудзу знижуються — ФАО

9 травня 2022 335 0
Ціни на рослинну олію та кукурудзу знижуються — ФАО
Kurkul.com

Ціни на продовольство залишаються близькими до своїх недавніх максимумів, відображаючи напруженість на ринку, що зберігається, і створюючи загрозу глобальній продовольчій безпеці. Про це повідомляє The Food and Agriculture Organization (ФАО).

Як зазначається, після рекордного підйому у березні світові ціни на продовольство у квітні трохи знизилися, але глобальна продовольча безпека під загрозою через складні ринкові умови.

Повідомляється, що індекс цін на продовольство ФАО склав 158,5 пункту — на 0,8% нижче, ніж у березні.

Індекс цін на зернові впав на 0,7% у квітні після стрибка на 17% у березні. Ціни на кукурудзу впали на 3%, а ціни на пшеницю, навпаки, зросли на 0,2%.

Повідомляється, що індекс цін на олію у квітні впав на 5,7%, оскільки нормування попиту зумовило зниження цін на пальмову, соняшникову та соєву олії. 

Читати за темою: На Запоріжжі окупанти розграбовують олійноекстракційний завод

Ціни на цукор у квітні зросли на 3,3%, індекс цін на м'ясо підвищився на 2,2%, на молочні продукти — на 0,9%. 

«Невелике зниження індексу є довгоочікуваним полегшенням, особливо для країн з низьким рівнем доходу і дефіцитом продовольства, але все ж таки ціни на продовольство залишаються близькими до своїх недавніх максимумів, відображаючи напруженість на ринку, що зберігається, і створюючи загрозу глобальній продовольчій безпеці для найбільш уразливих верств населення», — сказав головний економіст ФАО Максимо Тореро Каллен.

© Юлія Немцева, Kurkul.com, 2022 р.

Виконано за допомогою Disqus