Дефіцит пального може тривати до кінця літа — експерт

10 травня 2022 154 0
Дефіцит пального може тривати до кінця літа — експерт
Depositphotos

Експерти прогнозують, що дефіцит автомобільного пального в Україні найближчим часом вирішити не вдасться. При цьому проблема може призвести до масового закриття заправних станцій. Про це пише segodnya.ua.

Фахівці передбачають, що дрібні заправні станції не витримають конкуренції із великими гравцями на ринку. Найбільше заправок закриватиметься у південних регіонах України, адже вони обслуговували перевізників агропродукції, яка прямувала в порти, а вони зараз закриті. При цьому на заході України кількість заправок зросте, тому що весь експорт йтиме з Європи.

Директор консалтингової компанії «А-95» Сергій Куюн заявив, що проблема з пальним може вирішитися до кінця травня.

Засновник Prime Group Дмитро Леушкін має менш оптимістичний прогноз.

«Раніше серпня дефіцит пального нікуди не зникне. Звикайте до нових умов. На жаль, але не випускає Україна бензовози за паливом. Пройти процедуру отримання всіх папірців це 2-3 місяці. Звідси й термін вирішення питання силами бензовозів. Якщо запрацюють порти або знайдуться сміливці завозити тисячі тонн на нафтобази «залізякою», то цілком ймовірно може щось змінитися в кращу сторону швидше», — зазначив експерт.

Нагадаємо, вже другий тиждень українці відчувають дефіцит пального на АЗС. Це відбулося внаслідок того, що ворог завдавав нищівних ударів по паливній інфраструктурі України. Зокрема, знищено Кременчуцький нафтопереробний завод, який був основним виробником пального в Україні, а також низку великих нафтобаз операторів ринку.

Читати за темою: Чи вистачить дизельного пального для посівної, та де його шукати фермерам?

© Юлія Немцева, Kurkul.com, 2022 р.

Виконано за допомогою Disqus