На Хмельниччині висіяли гречку із колекції світового генофонду

22 травня 2022 107 0
На Хмельниччині висіяли гречку із колекції світового генофонду

На полях Науково-дослідного інституту круп’яних культур ім. О. Алексеєвої Подільського державного університету здійснено посів колекції світового генофонду гречки. Про це пише SuperAgronom.com, з посиланням на ГУ Держпродспоживслужби Хмельницької області.

У 2022 р. на полях університету висіяно понад 250 зразків, які входять до цієї колекції та слугують вихідним матеріалом для створення нових сортів. З метою забезпечення посівним матеріалом товаровиробників у 2023 р., тут заплановано виробництво двох сортів гречки: Володар та Кам’янчанка.

Як наголосив Віталій Бурдига, директор Науково-дослідного інституту круп’яних культур ім. О. Алексеєвої, к. с.-г. наук, у нинішній непростий час зі зростанням попиту на важливі харчові продукти передбачається розширення посівних площ цієї круп’яної культури та підвищення врожаїв.  

Довідково: Генофонд колекції інституту включає всі категорії генетичних ресурсів, які належать до тринадцяти видів родини Fagopyrum: місцеві сорти-популяції, гібридні популяції, селекційні сорти звичайного та інтенсивного типів, дикі види, ботанічні форми, поліплоїди, генетичні маркери, мутанти.

Нагадаємо, у Харкові рашисти знищили генетичний банк рослин, в якому зберігалося понад 160 тис. сортів і гібридів рослин з усього світу.

Читайте також:

© Юлія Немцева, Kurkul.com, 2022 р.

Виконано за допомогою Disqus

Матеріали за темою