На Львівщині завершено посів цукрового буряка

18 травня 2022 50 0
На Львівщині завершено посів цукрового буряка
Kurkul.com

На Львівщині завершено посів цукрових буряків. Про це повідомили в департаменті агропромислового розвитку Львівської обласної військової адміністрації.

Загальна площа посіву у цьому році склала 15,8 тис.га, що на 11,3% (1,6 тис.га) більше ніж рік тому. Найбільші площі посіву традиційно зафіксовано у Червоноградському (7,3 тис.га), Золочівському (4,7 тис.га), Стрийському (3,2 тис.га) районах області. Збирання першого врожаю цукрових буряків в області планується у першій половині вересня.

«Згідно з даними Держстату минулого року Львівщина зібрала 848,5 тис. тонн цукрових буряків з врожайністю 597,0 ц/га. За площами посіву та обсягами виробництва цукрового буряка область посідає 7 місце серед областей України. Загалом за останні 5 років виробництво цієї культури в області збільшилось на 9,2%», — повідомили у відомстві.

За словами  директорка департаменту агропромислового розвитку Львівської обласної військової адміністрації Тетяни Гетьман, основним ринком збуту цукрового буряку сирцю є Радехівський цукровий завод, який в області є єдиним заводом з виробництва цукру.

Читайте також:

© Юлія Немцева, Kurkul.com, 2022 р.

Виконано за допомогою Disqus