росія заявила, що відкриє в українських портах «зелені коридори» для іноземних кораблів

26 травня 2022 606 0
росія заявила, що відкриє в українських портах «зелені коридори» для іноземних кораблів
Kurkul.com

Міжвідомчий координаційний штаб російської федерації з гуманітарного реагування заявив, що відкриває два коридори для того, щоб іноземні кораблі могли залишити заблоковані українські порти. Про це йдеться у відповідній заяві

Як зазначається, у шести портах (Херсон, Миколаїв, Чорноморськ, Очаків, Одеса та Південний) залишаються заблокованими 70 іноземних суден із 16 держав.

У відомстві «запевняють», що «створені офіційним Києвом загрози обстрілу та висока мінна небезпека не дозволяють судам безперешкодно вийти у відкрите море».

«Збройні сили росії щодня з 08:00 до 19:00 (за московським часом) відкривають два морські гуманітарні коридори, що являють собою безпечні смуги руху суден», — йдеться у повідомленні.

Зокрема, у Чорному морі — для виходу з портів Херсон, Миколаїв, Чорноморськ, Очаків, Одеса та Південний у південно-західному напрямку від територіального моря України довжиною 80 миль та шириною 3 милі.

В Азовському морі — для виходу з порту Маріуполь довжиною 115 миль та шириною 2 милі у напрямку Чорного моря.

Нагадаємо, 18 травня МЗС росії підтвердило, що веде переговори щодо розблокування експорту зерна з України. 

Раніше газета The Wall Street Journal із посиланням на джерела повідомила, що генсек ООН Антоніу Гутерріш запропонував пом'якшити обмеження на експорт калійних добрив із росії та білорусі в обмін на розблокування українських портів.

Читайте також: Британія працює над терміновим рішенням, щоб вивезти зерно з України

© Юлія Немцева, Kurkul.com, 2022 р.

Виконано за допомогою Disqus