Чергове судно із викраденим українським зерном прибуло до Сирії — CNN

30 травня 2022 1411 0
Чергове судно із викраденим українським зерном прибуло до Сирії — CNN
Kurkul.com

До Сирії прибуло чергове судно рф із зерном, вкраденим в Україні. Про це повідомляє CNN.

Нові супутникові знімки надані Maxar Technologies, показують, що російський балкер Matros Pozynich, заповнений зерном, 27 травня прибув до сирійського порту Латакії.

Це одне з трьох суден, що вантажили зерно в кримському порту Севастополь. Востаннє його бачили в Севастополі 19 травня, а потім відстежили, як він проходив через протоку Босфор і на південь уздовж турецького узбережжя. За оцінками аналітиків, корабель може перевозити близько 30 000 т зерна.

Нагадаємо, Міжвідомчий координаційний штаб російської федерації з гуманітарного реагування заявив, що відкриє два коридори для того, щоб іноземні кораблі могли залишити заблоковані українські порти

Раніше в МЗС рф заявили про готовність надати гуманітарний коридор для експорту українського зерна через Чорне море в обмін на зняття санкцій та розмінування Україною акваторії, яку в перший місяць повномасштабного вторгнення замінувала сама ж росія.

Водночас в США відкидають пропозиції росії про скасовування санкцій в обмін на розблокування доступу до українських портів. 

© Юлія Немцева, Kurkul.com, 2022 р.

Виконано за допомогою Disqus