Аграрії виробляють «ринковий імунітет» — експерт

25 лютого 2016 71 0
Фермерам доводиться тримати у себе золотий запас більш ліквідної продукції на складах
solidarnost.orgФермерам доводиться тримати у себе золотий запас більш ліквідної продукції на складах

В Україні є підтримка фермерів, але, на жаль, зі зрозумілих причин, ця підтримка дуже маленька, заявив в ефірі радіостанції «Голос Столиці» радник міністра аграрної політики та продовольства України Олександр Ярославський.

За його словами, з іншого боку, у такій ситуації наші аграрні підприємства виробляють «ринковий імунітет». Навіть без підтримки у нас відбувається динамічний розвиток аграрного сектору. Єдине, у нас трохи різні умови для різних категорій господарств. Великі господарства можуть досить непогано себе почувати у фінансовому відношенні, можуть самі експортувати товар, чого не можна сказати про дрібні.

«Мінагропрод і держава більше допомагає дрібним і середнім господарствам. Наприклад, 300 млн було виділено з бюджету для компенсації процентних ставок. І це стосується тих підприємств, річний оборот яких становить не більше 10 млн грн. Це досить невеликі підприємства», — сказав він.

«Зараз, безумовно, фермерам доводиться тримати у себе золотий запас більш ліквідної продукції на складах, реалізовувати її у міру необхідності і одночасно купувати матеріально-технічні ресурси, що потрібні для подальшого виробництва», — додав він.

Виконано за допомогою Disqus