Відкрито цифрові дані про 320 тис. земельних ділянок Львівщини

25 лютого 2016 69 0
Відкриття поземельних книг дозволить власнику чи користувачу набагато легше переоформляти земельну ділянку
postfactum.ks.uaВідкриття поземельних книг дозволить власнику чи користувачу набагато легше переоформляти земельну ділянку

У Львівській області землевпорядники в електронному форматі відкрили дані про 320 тис. поземельних книг, що становить 63% від зареєстрованих у регіоні земельних ділянок, пише прес-служба Львівської облдержадміністрації.

Державні кадастрові реєстратори територіальних підрозділів Держгеокадастру Львівщини минулого року відкрили у електронному форматі понад 275 тис. поземельних книг. З початку 2016 р. вже опрацювали 49,5 тис. пакетів документів, що становить 21% від запланованого річного обсягу. Загалом в області необхідно створити цифрові поземельні книги ще на 181 тис. земельних ділянок.

«Внесення відомостей до Державного земельного кадастру проводиться безоплатно та без участі громадян. Відкриття поземельних книг дозволить власнику чи користувачу набагато легше переоформляти земельну ділянку. Тепер не потрібно буде збирати додаткові документи та виготовляти нову технічну документацію», — відзначає начальник головного управління Держгеокадастру у Львівській області Андрій Кавецький.

Також додається, що відкриття поземельних книг – одне з ключових завдань у сфері земельних відносин. Під час здійснення цієї операції проводиться аналіз повноти та достовірності відомостей про земельні ділянки, що переносяться з державного реєстру земель та інших кадастрів до бази ДЗК. Публічні дані про земельні ділянки надають доступ до реєстру власників земель та пришвидшують процес надання адміністративних послуг в он-лайн режимі.

Виконано за допомогою Disqus