Звільнення Зміїного не призведе до розблокування портів — Крошка

1 липня 2022 1003 0
Звільнення Зміїного не призведе до розблокування портів — Крошка
Kurkul.com

На жаль, звільнення о. Зміїного не призведе до розблокування портів, які щодня піддаються обстрілам ракет і артилерії. Таку думку висловив голова Української Асоціації Аграрного Експорту Дмитро Крошка у матеріалі «ЗСУ звільнили острів Зміїний: що це означає для українського експорту?» на Kurkul.com.

На його думку, кожен день наближає Україну до перемоги та вихід ворожих гарнізонів зі Зміїного — це теж крок до неї. Але це точно не запустить логістику Чорним морем.

«Звільнення о. Зміїного не призведе до розблокування портів, які щодня піддаються обстрілам ракет і артилерії, особливо у Миколаєві. В останньому сконцентровані найбільші логістичні потужності, а вхід в Дніпро-Бузький лиман досі під контролем рф. Не применшуючи загального значення, але з таким успіхом, можна говорити, що звільнення нового села на Донбасі призведе до розблокування експорту в Одесі», — наголосив голова асоціації. 

Експерт зауважив, що питання логістики полягає не лише в о. Зміїному, а насамперед у безпеці морського руху, неможливості страхування вантажів і максимальний ризик для судновласників, які краще зачекають в порту, ніж будуть виходити в море під обстрілами

«Ще одна проблема — це мінування. Звільнення Зміїного не призведе до розмінування акваторії Чорного моря біля Одеси та інших портів. Тому робити висновки про покращення ситуації з експортом зарано», — підсумував Дмитро Крошка.

Читайте також: 

© Юлія Немцева, Kurkul.com, 2022 р.

Виконано за допомогою Disqus