Від початку повномасштабної війни кількість земельних угод знизилась у п’ять разів

1 липня 2022 47 0
Від початку повномасштабної війни кількість земельних угод знизилась у п’ять разів

До повномасштабного вторгнення Міністерство юстиції щодня фіксувало 332 угоди купівлі-продажу нерухомості у реєстрі речових прав на нерухомість, після кількість угод становить в середньому 65. Про це повідомив міністр юстиції Денис Малюська, пише Укрінформ.

«Якщо порівняти цифри, в реєстрі речових прав на нерухомість за грудень щодня фіксувалося в середньому 332 угоди купівлі-продажу нерухомості. Зараз, у період активних бойових дій, у нас в середньому 65 транзакцій купівлі-продажу в день», — сказав Денис Малюська.

Він зауважив, що з урахуванням кількості захоплених територій та місць активних бойових дій, не вся земля може продаватися.

«Менше з тим, ті, хто займається сільським господарством, залишаються оптимістами. Вони купують землю, вкладають у неї гроші і транзакції продовжують здійснюватися», — додав міністр.

Читайте також: Річниця ринку землі: кожні 5 хвилин хтось купує ділянку

Міністр також висловив сподівання на подальшу лібералізацію ринку землі, адже він запускався із численними обмеженнями.

Нагадаємо, за рік роботи земельного ринку в Україні укладено понад 105 тис. земельних угод, у тому числі 88 тис. угод купівлі-продажу ділянок землі. Ціна землі за рік роботи вільного ринку землі зросла на 10 тис. грн.

© Юлія Немцева, Kurkul.com, 2022 р.

Виконано за допомогою Disqus