Ощадбанк анонсував запуск нових кредитних програм для аграріїв

8 липня 2022 215 0
Ощадбанк анонсував запуск нових кредитних програм для аграріїв
Kurkul.com

З 24 березня по 1 червня Ощадбанк підписав кредитних угод на суму близько 5 млрд грн. Це в 10 разів більше, ніж за весь минулий рік. Про це розповіла директорка департаменту мікро-, малого та середнього бізнесу «Ощадбанку» Наталія Буткова-Вітвіцька у матеріалі «Поки діє програма 5-7-9%, аграрії можуть розраховувати на дешеві кредити» на Latifundist.com.

Так, за словами директорки, за допомогою держави була розроблена безпрецедентна програма, в рамках якої для отримання кредиту покриття застава мала становити 20%, а інші 80% — забезпечувалися гарантією з боку держави. Щодо тих 20%, то це могло бути рухоме чи нерухоме майно.

Також із червня стартували нові програми фінансування.

«В червні поточного року Ощадбанк, спільно з Експортно-кредитною агенцією запустив програму на фінансування експортерів-переробників. Дана програма буде цікава аграріям, що мають, або планують розпочати діяльність націлену на переробку продукції власного виробництва. Програма може бути цікава агровиробникам, що планують встановити млин для переробки зерна в муку, або для садівників, які планують придбання лінії по переробці та фасуванню продукції в сік або фруктове пюре», — пояснила Наталія Буткова-вітвіцька.

Умова програми передбачає страхування ризиків несплати за поставлену на експорт продукцію в розмірі 85% суми кредиту (максимальна сума кредиту — 85% суми контракту).

З 1 липня стартують декілька нових грантових програм:

  • мікрогрант для бізнесу від держави, де Ощадбанк став ексклюзивним провайдером нової державної програми «єРобота»;
  • грант на створення або розвиток садівництва, ягідництва та виноградарства;
  • грант на створення або розвиток тепличного господарства;
  • грант на створення або розвиток переробних підприємств.

Читати за темою: Олександра Воловик: Через бідність фермери переходять на No-till та Strip-till 

© Юлія Немцева, Kurkul.com, 2022 р.

Виконано за допомогою Disqus