На Запоріжжі рашисти захопили елеватори великих зернотрейдерів та продовжують красти зерно

11 липня 2022 3716 0
На Запоріжжі рашисти захопили елеватори великих зернотрейдерів та продовжують красти зерно
Kurkul.com

На тимчасово окупованих територіях Запорізької області окупанти намагаються поновити вивезення українського зерна. Для організації процесу було створено так звану «ГУК» (рос. – Государственная унитарная компания). Про це повідомляє пресслужба Головного управління розвідки Міністерства оборони України.

Як зазначили у відомстві, діяльність «ГУК» безпосередньо контролює колаборант Євген Балицький — колишній народний депутат, депутат Запорізької облради від забороненого «Опозиційного блоку». Наразі він призначений окупантами «керівником регіональної окупаційної адміністрації на Запоріжжі».

«Для створення діючої інфраструктури вивезення зерна, колаборанти «націоналізували» (захопили) припортовий елеватор підприємства «Нова хортиця» у Бердянську, завантажувальний комплекс підприємства «Аскет Шиппінг» у порту Бердянськ, елеватори підприємств «Кернел», «Оптімус» та інших зернотрейдерів», — зазначили в управлінні розвідки.

Також «ГУК» встановлені закупівельні ціни на сільгосппродукцію, за 1 тонну:

  • пшениця фуражна — 6 000 рос. руб. (2 010 грн);
  • пшениця продовольча — 9 000 рос. руб. (3 000);
  • ячмінь — 7 000 рос. руб. (2 345 грн).

«Сільгоспвиробників така ціна категорично не влаштовує, тож вони намагаються не продавати врожай, а зберігати його в сховища. За відсутності вільних сховищ — в інших, не пристосованих для цього приміщеннях або навіть на відкритих майданчиках», — йдеться у повідомленні.

Також зазначається, що перше судно під загрузку має прибути 10 липня. 17 липня очікується прибуття судна «ZHIBEK ZHOLY», яке вже вивозило крадене зерно з Бердянська.

Нагадаємо, Митні органи Туреччини затримали російське вантажне судно з зерном, але згодом відпустили його. 

© Юлія Немцева, Kurkul.com, 2022 р.

Виконано за допомогою Disqus