Компанія TESSLAGROUP втратила половину елеваторів та автопарку через війну

25 липня 2023 471 0
Елеватор TESSLAGROUP у Камʼянці-Дніпровській до російської окупації
Kurkul.comЕлеватор TESSLAGROUP у Камʼянці-Дніпровській до російської окупації

До 24 лютого 2022 року за елеваторними потужностями компанія TESSLAGROUP входила в Топ-10 та була одним із лідерів річкової логістики в Україні.

У 2014 році через окупацію Криму вона вже втратила контроль над трьома елеваторами на півострові. У 2022 році в тимчасову окупацію потрапило дев’ять елеваторів на Півдні та Сході. 

Про це в інтерв’ю Latifundist.com розповів засновник, співвласник та генеральний директор групи компаній TESSLAGROUP Ігор Шевченко.

Після деокупації частини територій, компанія повернула у власність елеватор у Савинцях на Харківщині та елеватори в Золотій Балці та Блакитному на Херсонщині.

«На жаль, елеватор у Блакитному повністю знищений. У Золотій Балці елеватор мав непоганий стан після деокупації. Але через постійні обстріли з лівого берега зараз там немає жодного складу, який би не був пошкоджений. Росіяни регулярно обстрілюють населений пункт, тож дістається й елеватору»,— говорить Ігор Шевченко.

За його словами, на неокупованих територіях потужності зберігання до великої війни складали 820 тис. т, зараз — 550 тис. т.

Також компанія втратила половину власного автопарку, який складався з автомобілів-зерновозів та перевозив зерно з елеваторів у порти.

«У нас було до 40 автомобілів Mercedes і MAN. Так співпало, що в лютому 2022 року нам потрібно було виконати контракти на Миколаїв та Одесу. Тому 20 автомобілів якраз завантажувалися на елеваторах у Херсонській області. Всі вони опинилися в окупації і були викрадені», — розповів Ігор Шевченко.

© Микола Сирота, Kurkul.com, 2023 р.

Виконано за допомогою Disqus