Кооператив зі Львівщини розпочав виготовляти конфітюр із ружі

16 липня 2022 295 0
Кооператив зі Львівщини розпочав виготовляти конфітюр із ружі
Facebook

Виробничий кооператив зі Львівщини «Як бджола» цього року заклав плантації бузини, суниці альпійської та троянди зморшкуватої. Про це повідомляє jagodnik.info.

Також кооператив розпочав виробляти унікальний конфітюр з ружі.

«Ми займаємося закладанням багаторічних плантацій, в основному ягідних культур, але ще тестуємо і таку культуру, як троянда зморшкувата. Її пелюстки використовують у кулінарії для виготовлення варення, лікерів, конфітюрів і різних джемів. Так, весною цього року ми заклали плантацію з трояндою зморшкуватою площею 2 гектари. Вона ще не дає повноцінно квітів, але в тестовому варіанті ми вирішили зробили першу партію конфітюру», — розповів співзасновник кооперативу Олег Бачинський.

Конфітюр з ружі роблять у партнерстві з кооперативом «Organic Garden», який взяв на себе функцію переробки. Всього виготовили 500 баночок об’ємом 165 мл.

«У нашому регіоні, Львівській та Івано-Франківській областях, споконвіків є культура споживання варення з ружі. Це унікальний для України продукт, і ми робимо перші кроки для того, щоб зробити його з захищеним географічним зазначенням і виходити з ним на експорт. Рецептура конфітюру з троянди — унікальна й історично притаманна для нашого регіону», — додав Тарас Баландюк, співзасновник кооперативу «Як бджола».

Читайте також: Tevitta розпочала приймати вишню на заморозку

© Юлія Немцева, Kurkul.com, 2022 р.

Виконано за допомогою Disqus