Гуртові ціни на лохину падають другий тиждень поспіль

14 липня 2022 128 0
Гуртові ціни на лохину падають другий тиждень поспіль
Depositphotos

На українському ринку другий тиждень поспіль спостерігається зниження гуртових цін на лохину з місцевих господарств. Про це повідомляють аналітики EastFruit.

Як зазначається, на сьогодні українські виробники пропонують лохину по 150-210 грн/кг, що в середньому на 26% дешевше, ніж в кінці минулого робочого тижня.

«За словами виробників, одразу ряд факторів провокують зниження цін в даному сегменті. Так, пропозиція на ринку лохини на цей час досить об'ємна, оскільки в цьому році помітно зросла врожайність даної ягоди. Виробництво лохини в Україні в нинішньому році також помітно зросло, бо нові плантації, закладені садівниками раніше, в цьому сезоні вступають в плодоношення», — йдеться в повідомленні.

Так само зниженню цін на цю ягоду посприяв стриманий попит як всередині країни, так і з боку експортерів, оскільки наразі більшість українських виробників фактично не мають можливості здійснювати експортні поставки.

Нагадаємо, відпускні ціни на першу українську лохину коливалися від 320 до 380 грн/кг. Тоді як минулого року на старті сезону ягода коштувала від 350 грн/кг. Водночас у середині липня 2021 р. ціна різко обвалилась до 120 грн/кг.

Читайте також: Tevitta розпочала приймати вишню на заморозку

© Юлія Немцева, Kurkul.com, 2022 р.

Виконано за допомогою Disqus