Україна переуклала договір на поставку пшениці в Єгипет

1 серпня 2022 2030 0
Зерно
Зерно

Минулого тижня поширилась новина про те, що Єгипет скасував закупівлю законтрактованих 240 тис. т української пшениці. Про те ця новина виявилась фейком, а договір просто переуклали. Про це повідомив віце-президент Торгово-промислової палати (ТПП) України Михайло Непран в ефірі Hromadske.

Як повідомляється, у минулій угоді не було передбачено пункту про існування форсмажору. Тому Україна та Єгипет у результаті ухвалили рішення закрити цей контракт із нездійсненними умовами, і укласти нову угоду, за якою і буде здійснено закупівлю пшениці.

«Більше того, як повідомив мені наш посол у Єгипті Микола Нагорний, єгипетська сторона офіційно запевнили його в тому, що вона в жодному разі не відмовляється від співпраці з Україною, що вони розуміють ситуацію з блокуванням портів, і Єгипет надалі готовий працювати з нами», — наголосив представник ТПП.

Таке переукладання договору має й свою економічну вигоду. Тому, що,  у минулій угоді, яку укладали у грудні 2021 р., ціна пшениці була на рівні $250/т. Наразі ціна зросла майже вдвічі, що і прописали в новому контракті.

Читайте також: З Одеси до Туреччини вирушило перше судно з українським зерном 

© Юлія Маковей, Kurkul.com, 2022 р.

Виконано за допомогою Disqus