Єгипет скасував закупівлю 240 тисяч т української пшениці

28 липня 2022 1802 0
Єгипет скасував закупівлю 240 тисяч т української пшениці
Kurkul.com

В лютому та березні Єгипет законтрактував 240 000 тонн української пшениці. Наразі країна вирішила скасувати закупівлю. Про це повідомляє Reuters.

Як зазначається, через російську військові агресію зерно так і не змогли експортувати, тому в липні єгипетський держпокупець вирішив скасувати контракти. 

Відомо, що Генеральне управління з поставок товарів Єгипту (GASC) звільнило українські компанії «Нібулон» та Inerco від зобов'язань про поставку зерна, попри те, що в контрактах GASC немає пункту про форс-мажор. До цього GASC надавало їм відстрочку для відправлення вантажів, якщо можливо, іншими маршрутами (залізничним або автотранспортом).

Як повідомляє Reuters, Єгипет скасував контракти на чотири вантажі, однак Каїр очкує, що п'ятий законтрактований вантаж з пшеницею все ж покине український порт «зерновим коридором, про який домовилися в Стамбулі.

Нагадаємо, угода була підписана 22 липня у Стамбулі, у зв’язку з її підписанням Адміністрація морських портів розпочала підготовку портів «Одеса», «Чорноморськ» та «Південний» до відновлення роботи.

Читати за темою:

© Юлія Немцева, Kurkul.com, 2022 р.

Виконано за допомогою Disqus