Українські садівники отримали перші гранти від держави

2 серпня 2022 337 0
Гроші
Kurkul.comГроші

Мінагро видало перші 4 гранти для садівників на суму 16,8 млн грн. Так, фінансування за програмою єРобота отримають ТОВ «Бонелет» (Одеська обл.), ТОВ «Сад Переяслава» (Київська обл.), ТОВ «Органік Захід-груп» (Львівська обл.), ФГ «Житні лани» (Івано-Франківська обл.). Про це повідомили в пресслужбі Мінагро.

Дані гранти отримано завдяки урядовій програмі «єРобота», яка стартувала 1 липня.

За останній місяць Ощадбанк опрацював заявки від 61-го агропідприємства і в результаті передав на розгляд Мінагрополітики 40 із них: 33 на розвиток садівництва, 7 — теплиць. Робочі групи міністерства вже опрацювали 23 заявки і за чотирма вищезгаданими погодили надання гранту. Наразі на розгляді перебуває ще 1 заявка на отримання гранту для створення або розвитку тепличного господарства та 16 — на закладку саду.

«Так в умовах війни Уряд закладає надійну платформу для підтримки економіки, яка дасть поштовх збереженню і створенню робочих місць, сплаті податків у державну казну. Агро завжди було драйвером розвитку української економіки. І сьогодні, у час постійних викликів для нашої країни час, саме ця галузь може і готова стати основою для розвитку малого й середнього підприємництва в Україні», — зазначив міністр агрополітики та продовольства Микола Сольський.

Нагадаємо, раніше було опубліковано алгоритм подачі заяви на гранти.

Читайте також: На Одещині господарство планує зайнятись переробкою плодових

© Юлія Маковей, Kurkul.com, 2022 р.

Виконано за допомогою Disqus