Німеччина допоможе фермерам вийти на европейські ринки

24 червня 2015 32 0
Німеччина допоможе фермерам вийти на европейські ринки
Dt.uaНімеччина допоможе фермерам вийти на европейські ринки

В Міністерстві аграрної політики та продовольства обговорили реалізацію проекту, спрямованого на підтримку експортного потенціалу українських виробників сільськогосподарської продукції «Надання консультацій Україні з питань аграрної торгівлі (в рамках підписання Угоди про поглиблену та всеохоплюючу зону вільної торгівлі)», повідомляє прес-служба відомства.

Проект «Надання консультацій Україні з питань аграрної торгівлі» буде реалізований у найближчий час. Про це йшла мова під час робочої зустрічі заступника міністра з питань євроінтеграції Владислави Рутицької з представниками Федерального Міністерства сільського господарства Німеччини.

«Проект стартує за підтримки уряду Німеччини. Ми маємо допомогти вітчизняним аграріям у вирішенні тих викликів, з якими вони стикаються під час експорту продукції. Окрім того, для нас важливо, аби у всіх виробників був максимальний доступ до важливої інформації у галузі торгівлі. Наприклад, необхідні технічні вимоги, наявність позицій по квотам, процедури на митниці тощо. Україна має величезний потенціал для того, щоб стати ключовим партнером ЄС та Німеччини, зокрема у аграрній торгівлі», — зазначила Владислава Рутицька.

Німецька сторона ще раз підкреслила важливість проекту, направленого на підтримку експортного потенціалу українських фермерів.

«Українські сільськогосподарські підприємства здатні, зважаючи на власну продуктивність, відкрити європейські ринки, консолідуватись та розвиватись. Але важливо пам’ятати, що Україна має готуватись відкривати власні ринки для продукції ЄС і Німеччини зокрема. Тому ми впевнені, що ваші товаровиробники мають отримати такий же обсяг інформації в питаннях аграрної торгівлі як німецькі», — сказала Антье Фрезе, керівник німецької делегації.

Старт проекту попередньо запланований на осінь 2015 р. і триватиме 36 місяців. Він передбачає впровадження заходів, що сприяють експортним можливостям українських агропідприємств, надання послуг з модернізації роботи підприємств у галузі аграрного експорту, інформування на тему аграрної торгівлі у рамках ЗВТ для зацікавлених установ Німеччини. Також передбачається створення спеціального онлайн – інструменту технічної підтримки ЄС з питань експорту.

Виконано за допомогою Disqus