Канада надасть фермерам засоби для тимчасового та постійного зберігання зерна на $40 млн

3 серпня 2022 172 0
Канада надасть фермерам засоби для тимчасового та постійного зберігання зерна на $40 млн
Kurkul.com

Продовольча та сільськогосподарська організація ООН (ФАО) за фінансової підтримки Канади розпочала новий проєкт на суму $40 млн для збільшення потужностей зі зберігання зерна в Україні. Про це пише пресслужба Мінагрополітики.

Ця ініціатива дозволить забезпечити зберігання додаткових 2,4 млн тонн зерна у 2022-2023 рр. разом із відповідною технічною підтримкою та обладнанням. Що своєю чергою вплине на стабілізацію та підтримку міжнародної економіки.

Згідно з даними, цього сезону в Україні очікують зібрати до 51,1 млн т зернових. Із загальної ємності зерносховищ у 75 млн тонн, 14% сховищ пошкоджено або зруйновано, 10% знаходяться на окупованій росією території, а близько 30% залишаються заповненими 22 млн т торішнім урожаєм.

«Враховуючи безпрецедентні проблеми зі зберіганням культур цього року, необхідні масштабні інноваційні рішення. З цієї причини підтримка сектора залишатиметься затребуваною, ймовірно, до 2023 року. ФАО оперативно реагує на цю ситуацію, враховуючи довгострокову перспективу та прагнучи інвестувати в довготривалі рішення, які базуються на галузевому потенціалі, у координації з Урядом на національному та місцевому рівнях», — зауважив Рейн Паульсен, директор офісу ФАО з надзвичайних ситуацій та стійкості.

Читати за темою: Готуй сани влітку, а насіння озимих після жнив

Так, за рахунок наданих коштів буде розширено потужності для зберігання в цей критичний час збору врожаю для українських виробників зернових та олійних культур.

«Завдяки фінансуванню, наданому Міністерством закордонних справ Канади, ФАО надасть засоби для тимчасового та постійного зберігання зерна, включаючи поліетиленові рукава для зберігання зерна, завантажувально-розвантажувальне обладнання та довгострокові модульні сховища, орієнтовані на малі та середні фермерські господарства у 15 областях», — зазначив П’єр Вотьє, голова офісу ФАО в Україні.

© Юлія Немцева, Kurkul.com, 2022 р.

Виконано за допомогою Disqus