Якість раннього ячменю вища за торішню — елеватористи

6 серпня 2022 173 0
Якість раннього ячменю вища за торішню — елеватористи
Kurkul.com

Цього року якість озимого ячменю задовільна, а показники врожайності вищі за торішні. Про це йдеться у матеріалі «Якість ранніх зернових та олійних урожаю 2022 — що кажуть на елеваторах?», пише Kurkul.com.

Так, у Волинській області ячмінь почали збирати в перший тиждень липня. Як зазначила головний технолог компанії «Волинь-зерно-продукт» Оксана Мандрика, зерно йшло з хорошими показниками, як для регіону — 630-650 г/л. Порадувала аграріїв також врожайність, яка була цього року вища, ніж зазвичай.

На елеваторі «Агроград В» ячмінь теж перевищував торішні показники по натурі.

«Наприклад, минулого року натура 3-го класу складала 540-580 г/л. А 600 г/л — це вже було за щастя. То в цьому році натура коливається від 600 до 670 по третьому класу», — розповіла керівниця ПТЛ «Агроград В» Ірина Березовська.

Ячмінь, який приймали на елеваторі «Ємилівське ХПП» в Кіровоградській області минулого року, по натурі ледь дотягував до 580 г/л. А вже цього року, за словами завідувачки виробництва Ольга Напханюк, середній показник — 630-640 г/л.

«Цього року для ячменю були дійсно хороші погодні. умови  Торік ячмінь положило, причому ще в стадії дозрівання. Хоча, в принципі вся Україна минулого року з мілким ячменем була. В цьому році в нас набагато краще», — додала Ольга Напханюк. 

Читати за темою: Фермери розповіли про якість пшениці нового урожаю

Виконано за допомогою Disqus