Експерт розповів, як захистити сад від небезпечного шкідника

10 серпня 2022 8461 0
По всій території України у садах шкодить яблунева плодожерка
LNZ GroupПо всій території України у садах шкодить яблунева плодожерка

По всій території України у садах шкодить яблунева плодожерка. Про це розповів менеджер з розвитку агротехнологій в західному регіоні компанії LNZ Group Віталій Лапчинський в ексклюзивному коментарі для Kurkul.com.

Він зазначив, що плодожерка за вегетаційний період дає декілька поколінь гусені, шкодочинної для плодів.

«В деяких випадках плодожерка може звести нанівець увесь вирощений  врожай яблуні та груші. Захист від шкідника розпочинається вже після цвітіння плодових і проводиться протягом всієї вегетації. Наприкінці липня-на початку серпня, в період інтенсивного наливу плодів здійснюється остання обробка від плодожерки», — зазначив Віталій Лапчинський.

За його словами, надійним інсектицидом що сприяє швидкій загибелі як метелика плодожерки, так і гусені на поверхні плодів є інсектицид від DEFENDA БОМБАРДИР (імідаклоприд 700 г/кг). 

«Памятаймо, що за наявної теплої та вологої погоди, пошкодження шкірки плодів яблуні та груші плодожеркою супроводжується інфікуванням збудником плодової гнилі, що може продовжуватися й після збирання урожаю у сховищах і холодильниках. Тому боротьбу з плодожеркою слід поєднувати з фунгіцидною обробкою плодів на деревах (КІТЧ, ВГ від DEFENDA — фунгіцид для боротьби зі збудниками сірої та плодової гнилей)», — додав менеджер з розвитку агротехнологій в західному регіоні компанії LNZ Group.

 Читайте також: На соняшникових полях активізувався небезпечний шкідник

© Юлія Немцева, Kurkul.com, 2022 р.

Виконано за допомогою Disqus