Експерти розповіли, як обрати інсектицидний протруйник для насіння

19 серпня 2022 53 0
Посіви озимини
UKRAVITПосіви озимини

Обирати інсектицидні протруйники для обробки посівного матеріалу озимих зернових культур рекомендується виходячи із видового складу шкідників, наявних на конкретному полі в попередні роки. Про це розповіли фахівці компанії UKRAVIT SCIENCE PARK.

Якщо необхідно проконтролювати одночасно ґрунтових і ранньопіслясходових шкідників, доцільно обрати продукт на основі тіаметоксаму: адже він однаково ефективно здатен контролювати ці дві групи. 

«Оптимальним рішенням в такому випадку стане високоефективний протруйник Екзор (тіаметоксам, 600 г/л). Спектр його дії поширюється на хлібну жужелицю, попелиць, цикадок, злакових мух, дротяників та інших шкідників, від яких потерпають насіння та молоді проростки, а також коренева система культури», — порекомендували в UKRAVIT.

Протруйник забезпечує тривалий період захисної дії й при цьому не має жодного негативного впливу на насіння. Перевагою є те, що він оптимально сумісний з фунгіцидними протруйниками – на випадок, якщо ви обробляєте посівний матеріал самостійно і хочете забезпечити йому комплексний захист.

 «Також вдалим рішенням проти ґрунтових шкідників і шкідників сходів стане протруйник Матадор (імідаклоприд, 200 г/л). Він ефективно та тривало контролює широкий спектр шкідників зернових колосових культур — хлібну жужелицю, злакових мух, попелиць, цикадок, лішок, п’явиць, совку озиму, дротяників тощо», — додали фахівці.

Читайте також: На Харківщині прогнозують зібрати всього 60% від врожаю минулого року

© Юлія Маковей, Kurkul.com, 2022 р.

Виконано за допомогою Disqus