Ще 2 країни стурбовані станом врожаю через загрозу посухи

16 серпня 2022 171 0
Ще 2 країни стурбовані станом врожаю через загрозу посухи

Велика Британія офіційно оголосила, що в 8 з 14 округів відбувається посуха. Аналогічна ситуація на іншому кінці планети — в Китаї, де також стурбовані відсутністю вологи. Повідомляє Kurkul.com

Відтак, вийшло попередження Агентства з охорони навколишнього середовища королівства про загрозу продовольчій безпеці країни. Зокрема, за його прогнозами, загине половина врожаю картоплі та серйозно постраждають навіть стійкі до посушливих умов культури, наприклад, кукурудза. 

«Можливості зрошення зменшуються через швидке спустошення резервуарів, тому очікуються втрати від 10% до 50% для різних сільськогосподарських культур, включаючи моркву, цибулю, цукрові буряки, яблука та хміль», — йдеться в повідомленні The Guardian.

В Китаю, посуха оповила регіони, які залежать від р.Янцзи. Тут аграрії змушені використовувати помпи та ракети для висіву хмар, оскільки тривала посуха виснажує рівень води та загрожує врожаю. За прогнозами така спека триватиме ще 2 тижні.

«Оскільки осінній урожай знаходиться під загрозою, міністерство сільського господарства Китаю направило 25 команд у ключові регіони, щоб вжити заходів для захисту посівів», — повідомляє Reuters.

Нагадаємо, нещодавно йшлось, що цьогорічна посуха у Європі може стати найгіршою за 500 років. Як наслідок в регіоні може просто згоріти врожай сільськогосподарських культур. За оцінками недобір врожаю спровокує шалений попит на купівлю кукурудзи. Прогнозується, що 13 млн т кукурудзи буде імпортовано з України.

© Юлія Маковей, Kurkul.com, 2022 р.

 

Виконано за допомогою Disqus