Зрада чи перемога: зернова угода в Туреччині спростила експорт зерна з росії

17 серпня 2022 487 0
Зрада чи перемога: зернова угода в Туреччині спростила експорт зерна з росії

Укладена між ООН та Туреччиною угода передбачала захист суден, що експортують українське зерно через Чорне море. Інша ж угода, на яку практично не звертають уваги, це гарантії росії, що її продовольство та добрива не підпадуть під санкції. Повідомляє zn.ua.

«Кораблі, завантажені українським зерном, відпливають із України після майже шестимісячного простою у чорноморських портах країни з великою помпою. А ось укладена паралельно інша угода, яка розчистила шлях для експорту російської пшениці, пройшла дуже тихо», — йдеться в повідомленні.

Зернова угода має значення для росії, оскільки вона є найбільшим у світі експортером пшениці, частку якого припадає майже п'ята частина світових поставок. До того ж цього року в країні очікується один із найкращих сезонів урожаю в історії.

Нагадаємо, нещодавно Володимир Зеленський повідомив, що за 2 тижні розблокування портів з України вдалось експортувати такий обсяг зерна, який дорівнює всьому агроекспорту автотранспортом і більш як 2/3 експорту залізницею за минулий місяць.

 

© Юлія Маковей, Kurkul.com, 2022 р.

Виконано за допомогою Disqus