На Херсонщині «ліквідували» аграрія-колаборанта

29 серпня 2022 268 0
На Херсонщині «ліквідували» аграрія-колаборанта
Фокус

На окупованій Херсонщині вбили колаборанта, колишнього нардепа та аграрія Олексія Ковальова. Про це повідомляє Українська правда, з посиланням на анонімні телеграм-канали, радника голови Херсонської ОВА Сергія Хланя, херсонське видання «Мост» та джерело УП в «Слузі народу».

Як зазначається, вчора ввечері, 28 серпня, одразу декілька анонімних телеграм-каналів повідомили про вбивство Олексія Ковальова на Херсонщині.

«З’явилась інформація, що у Залізному Порту вбито екс-нардепа зрадника Олексія Ковальова. Дані потребують уточнення, але цікаво, що про смерть свого «міністра» повідомляли і пропагандистські ЗМІ, хоча одразу видалили», — зазначається у повідомленні.

Джерело УП в «Слузі народу» підтвердило інформацію про смерть Олексія Ковальова.

Військовий кореспондент Андрій Цаплієнко повідомив виданню НВ, що депутата-зрадника від Слуги народу Олексія Ковальова було вбито у власному будинку. Він зазначив, що Ковальов отримав смертельні ножові поранення. Його дружина з асфіксією, їй надають медичну допомогу.

«Біля його будинку дуже багато окупаційних «поліцейських». Олексій Ковальов, багатий херсонський аграрій пройшов до парламенту від Слуги народу і несподівано, на початку вторгнення, запропонував свої послуги окупантам. Він налагодив постачання своєї продукції до Росії через Крим», — повідомив Цаплієнко.

Нагадаємо, це не перший замах на колаборанта-аграрія. 22 червня з'явилася інформація про те, що Олексій Ковальов загинув в результаті вибуху автомобіля. Пізніше з'ясувалося, що він живий. 

До слова, за повідомленням аналітиків vkursi.pro, Група компаній родини Олексія Ковальова налічує 26 компаній, що входять до групи або мають зв’язок з нею. Серед фаворитів групи — сільське господарство. 46% юридичних осіб групи працюють на аграрному ринку.

Як зазначають аналітики, Групу компаній ймовірного колаборанта цілком можна назвати аграрною. 12 юридичних осіб працюють в аграрному секторі та спеціалізуються на вирощуванні зернових і баштанних культур, а також овочів у Херсонській та Миколаївській областях: 

  • Приватне підприємство «ДК-АГРО» (Іван та Наталія Ковальови — попередні засновники).
  • Фермерське господарство «Гопри - Латифундія» (попередній засновник — Юрій Ковальов).
  • Сільськогосподарський кооператив «Грін Ленд» (керівник — Наталія Ковальова).
  • Фермерське господарство «Макондо» (засновник і керівник — Наталія Ковальова).
  • Фермерське господарство «Югер» (засновники — Іван та Наталія Ковальови, керівник — Іван Ковальов).
  • Фермерське господарство «Голопристанське золоте поле» (попередній керівник і  засновник — Наталія Ковальова).
  • ТОВ  «Херсонські аграрії» (засновник і керівник — Наталія Ковальова, попередній засновник – Олексій Ковальов).
  • ТОВ  «Південь Агрозем» (кінцевий власник і керівник — Іван Ковальов).
  • ТОВ  «Промінь Відродження» (кінцевий власник і засновник — Наталія Ковальова).
  • Приватне підприємство «ЛК-Агро» (попередні засновники — Наталія та Олексій Ковальови, Олексій Ковальов — попередній керівник).
  • ТОВ «Херсонагропродакшин» (попередній засновник — Олексій Ковальов).
  • ТОВ «Фондс-Зем» (засновник і керівник — Наталія Ковальова, попередній засновник — Олексій Ковальов).

© Юлія Немцева, Kurkul.com, 2022 р.

Виконано за допомогою Disqus