Колаборант з Харківщини допомагав рашистам красти українське зерно

13 січня 2023 143 0
Колаборант з Харківщини допомагав рашистам красти українське зерно
Kurkul.com

Служба безпеки України викрила чергового колаборанта на Харківщині. Чоловік допомагав рашистам вивозити українське зерно до рф.

Про це повідомляє СБУ.

Зрадником виявився головний інженер «Куп’янського комбінату хлібопродуктів». В момент захоплення частини області він підтримав російських окупантів. 

Аби підтвердити свою відданість країні-агресору, чоловік силоміць відібрав у головного бухгалтера продовольчого підприємства відомчі печатки, штампи, статутні документи та особові справи працівників. Потім він передав їх представникам місцевої окупаційної адміністрації, за що отримав посаду очільника створеного рашистами «государственного предприятия «Продовольственные ресурсы» у Куп’янську.

На цій «посаді» колаборант виконував завдання щодо примусового вивезення українського зерна з території регіону до рф. Для цього затриманий уклав «договір» з іншим окупаційним органом – «Купянская железная дорога», який постачав йому вагони для транспортування пшениці.

Гуртові партії викраденого зерна мали відвантажувати на зернові термінали однієї з російських компаній у Ростові-на-Дону. Втім, реалізації злочинного плану завадили Сили оборони, які звільнили Куп’янськ і тим самим заблокували «поставку».

Після деокупації українського міста зловмисник намагався переховуватися від правосуддя, але співробітники СБУ встановили його місцеперебування і затримали.

На підставі зібраних доказів слідчі Служби безпеки повідомили фігуранту про підозру за ч. 1 ст. 111-2 Кримінального кодексу України (пособництво державі-агресору). Суд обрав міру запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою.

 © Микола Сирота, Kurkul.com, 2022 р.

Виконано за допомогою Disqus