Фермери розповіли, чому обирають чеську штригельну борону

20 вересня 2022 119 0
Штригельна борона STRIEGEL PN9000 від BEDNAR
BEDNARШтригельна борона STRIEGEL PN9000 від BEDNAR

Фермер із Київщини придбав штригельну борону STRIEGEL PN9000 від чеського виробника BEDNAR. Про це пише Traktorist.ua, з посиланням на пресслужбу BEDNAR.

Як зазначається, агрокомпанія посилила агрегатом технологічну лінійку ґрунтообробної техніки господарства.

«Підприємство має в обробітку близько 1000 га та вирощує пшеницю, кукурудзу, соняшник, гречку, сою та ін. Після збирання зернових культур влітку постає питання рівномірного розподілення рослинних решток, закриття вологи та провокації росту падалиці. Штригельні борони під час таких задач працюють на достатньо високій швидкості (в середньому 15 км/год) і мають невелику витрату пального — до 3 л/га», — розповіли в компанії BEDNAR.

Зазначається, що господарство використовуватиме чеський агрегат також й навесні — планують проводити легкий обробіток ґрунту, руйнування ґрунтової кірки та за потрібності для посіву сидератів (оснащується висівним апаратом ALFA-DRIL).

Щодо технічних характеристик, то модель STRIEGEL PN9000 має робочу ширину 9 м та працює з тракторами 180-220 к.с. (в господарстві за ґрунтообробною машиною закріплений трактор John Deere 8400). Робочий діапазон глибини складає від 0 до 4 см та її можна встановлювати гідравлічно з кабіни трактора.

Робоча секція машини має 5 рядів зубів розміром 700х16мм. При цьому, як завіряє виробник, треба звернути уваги на особливість STRIEGEL — робочий кут двох задніх рядів агрегата можна регулювати механічно і повністю незалежно від кута перших 3 рядів.

Раніше ми повідомляли, що фермер із Волині Ігор Павлович поділився досвідом використання штригельної борони STRIEGEL-PRO PN 9000 від BEDNAR. 

Так, за його словами, агрегат обробляє вдень близько 180 га та повністю справляється за сімома комбайнами.

«У нас стало питання, або купувати нові комбайни, або купити одну штригельну борону, яка в день буде робити 150-180 га. Вона повністю справляється за 7 комбайнами. Ми проходимо нею всі поля», — зазначив Ігор Павлович.

© Юлія Немцева, Kurkul.com, 2022 р.

Виконано за допомогою Disqus