Гнідавський цукрозавод перероблятиме кукурудзу на біоетанол

21 вересня 2022 4678 0
Гнідавський цукрозавод перероблятиме кукурудзу на біоетанол
Kurkul.com

На ПАТ «Гнідавський цукровий завод» перероблятимуть кукурудзу на біоетанол. Про це повідомив заступник директора Гнідавського цукрового заводу Олександр Нікішин, пише пресслужба заводу.

«Для такої переробки на біоетанольному заводі вже будується окрема лінія виробництва. Що це дасть для людей? По-перше, сільгоспвиробникам не потрібно буде витрачати газ на сушіння, адже цьогоріч це виходить дорожче собівартості самої кукурудзи. Ми плануємо цілий рік купувати кукурудзу у людей та виробляти біоетанол», — сказав він.

За словами Олександра Нікішина, на біоетанольному заводі працюватимуть дві лінії виробництва — на мелясі та на кукурудзі.

Читайте також: Стало відомо, з якою врожайністю фермери молотять кукурудзу

Нагадаємо, раніше ми повідомляли, що фермери відмовлятимуться від вирощування кукурудзи, оскільки для її сушки потрібно багато газу. Про це розповіли експерти під час міжнародного форуму Agro&Food Security Forum: Grains, Oilseeds, Pulses, який проходив у Варшаві.

«$50/т — це тільки витрати, щоб посушити кукурудзу. Ми будемо скорочувати виробництво кукурудзи тому, що вона буде зовсім нерентабельною», — розповіла про виклики сезону Тетяна Алавердова, комерційний директор HarvEast.

© Юлія Немцева, Kurkul.com, 2022 р.

Виконано за допомогою Disqus