Бельгійські фермери скорочують витрати на опалення теплиць завдяки мазуту

22 вересня 2022 71 0
Бельгійські фермери скорочують витрати на опалення теплиць завдяки мазуту
Kurkul.com

Об’єднання бельгійських фермерів Boerenbond домагатиметься тимчасового спрощення надання дозволів на встановлення мазутних котлів у теплиці. Це дасть виробникам тепличних овочів більше можливостей за умов поточної енергетичної кризи, пише Fruit-inform.

Як зазначається, фермери-тепличники Бельгії з 2006 року масово перейшли на опалення газом, але за нинішніх цін на газ це дуже затратно. Ціни на енергоносії піднялися в 15-20 разів, багато хто вийшов за межі прибутковості.

«Ми знаємо, що це непогано для клімату, але виникла потреба перейти на інше паливо. Через високі ціни багато тепличних садівників потребують допомоги», — зазначили бельгійські фермери.

У Бельгії все ще є чимало виробників теплиць, які можуть опалюватись альтернативним паливом у поєднанні з газовою установкою. Проте у більшості із них закінчився термін дії дозволу використання цих установок.

«Спрощення отримання дозволів полегшить роботу фермерів, оскільки ціна на мазут зросла лише вдвічі», — пояснили в асоціації.

Також наголошується, що з січня 2022 року у Нідерландах заборонено встановлювати обладнання опалення на іншому паливі, якщо є природний газ. Деякі виробники теплиць переходять на використання дизелю, щоб скоротити витрати.

Читайте також: Гнідавський цукрозавод перероблятиме кукурудзу на біоетанол 

© Юлія Немцева, Kurkul.com, 2022 р.

Виконано за допомогою Disqus